OMISTAJA

Olen Anna Mannermaa, 24-vuotias nuori harrastaja Lieksasta. Asun poikaystäväni kanssa parinkymmenen kilometrin päässä Lieksan keskustasta maatillalla Kylänlahdessa. Opiskelen tällä hetkellä viimeistä vuotta ammattikorkeakoulussa liiketaloutta. Opiskelujen ohella aikani kuluu paitsi töissä, luonnollisesti myös koirien kanssa harrastaessa.

Koirat ovat kuuluneet elämääni lähes aina. Jo pienestä pitäen olin toivonut itselleni saksanpaimenkoiraa, mutta ymmärrettävistä syistä sellaista ei kymmenvuotiaan kontolle tahdottu vielä uskoa. Niinpä sainkin ensimmäiseksi koirakseni wss Sissin. Sissin kaveriksi muutti samanrotuinen Frida vuonna 2002.

Tästä on kuljettu pitkä matka, ja näiden vuosien aikana molemmat, sekä Sissi että Frida, opettivat minulle todella paljon koirista ja koiramaailmasta yleensäkin. Sissin kanssa tuli kierrettyä näyttelyitä ulkomaita ja aina Englannin Cruftsia myöten, Fridan kanssa puolestaan pääsin tutustumaan koiraharrastuksen toiseen puoleen tokon ja agilityn merkeissä. Jo tuolloin olin kiinnostunut palveluskoiralajeista, joten toive omasta harrastuskoirasta, jonka kanssa voisi tähän toimintaan osallistua, vain vahvistui.

Kesällä 2009 saapui viimein se kauan odotettu saksanpaimenkoira värittämään elämääni. Ennen pennun saapumista olin suunnitellut harrastavani koiran kanssa metsäjälkeä tai hakua, mutta lopulta päädyin kokeilemaan suojelua, ja sille tielle sitten jäätiin. Voron kanssa olen päässyt kokemaan harrastustoiminnan lisäksi myös millaista on kilpailla koiran kanssa. Voron kanssa olen päässyt kokemaan kyläkokeiden lisäksi myös SM-kokeiden jännityksen.
01.02.2015

Anna Mannermaa, Lieksa
anna.mannermaa @ gmail.com (poista välit)

Index Muut koirat Omistaja Uutiset Linkit Galleria